• Totaal advisering
 • Persoonlijk & laagdrempelig
 • Goede back-office
 • Begrijpelijke taal
Onze diensten

Particulieren

Wat betekent particulier

Het begrip ‘particulier’ is redelijk breed en kent meerdere betekenissen. Over het algemeen betekent particulier dat iets los staat van de overheid of een onderneming. Het gaat dus als het ware om de normale burger. Op deze pagina leest u hoe wij particulieren kunnen helpen.

Boekhouding

Als particulier wordt u regelmatig geconfronteerd met administratieve taken die u wellicht niet helemaal beheerst. Particulieren zijn niet wettelijk verplicht hun administratieve gegevens (zoals bankafschriften en loonstrookjes) te bewaren, maar de Belastingdienst mag, tot 5 jaar terug, belasting navorderen.

Als uw boekhouding op orde is en de Belastingdienst u een aanslag oplegt kunt u nazien of de aanslag correct is. Indien nodig kunt u een bezwaarschrift (laten) opstellen naar bijvoorbeeld de Gemeente, schuldeisers of de Belastingdienst.

 • Totaal advisering
 • Persoonlijk & laagdrempelig
 • Goede back-office
 • Begrijpelijke taal

Belasting

Voor particulieren bestaat de aangifte Inkomstenbelasting. Het niet correct invullen van de gegevens op de aangifte kan er toe leiden dat u bepaalde voordelen misloopt. Voor het aanvragen van zorg-, kinderopvang- of huurtoeslag moet een aanvraag ingediend worden bij de Belastingdienst.

Kindgebonden Budget

Afhankelijk van uw inkomen kan er sprake zijn van recht op kindgebonden budget.Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de recente wet- en regelgeving waardoor u er zeker van bent dat uw toeslag of aangifte correct wordt aangevraagd en/of ingediend.

Voorlopige teruggave

Een voorlopige teruggave, ook wel VT genoemd, bestaat uit aftrekposten die op uw salaris maandelijks zijn ingehouden. Normaliter wordt teveel betaalde belasting jaarlijks, achteraf, uitgekeerd. Een VT is feitelijk een voorschot op de jaarlijkse teruggave en kan worden aangevraagd bij de Belastingdienst.

Een VT is een schatting en kan wijzigen zodra uw inkomen of gezinssamenstelling wijzigt. Het is mogelijk een tussentijdse wijziging te realiseren. Wanneer uw boekhouding op orde is voorkomt dit verrassingen achteraf.

Onze diensten

Wellicht ook interessant

ZZP en MKB

LPKM staat klaar voor de ZZP’ers en MKB’ers!

Meer informatie

Online
boekhouden

Uw volledige boekhouding online kan ook met YUKI!

Meer informatie

NOAB

Sinds 2016 is LPKM NOAB-gecertificeerd!

Meer informatie

Vragen?

Neem contact op


  Neem contact op

  We gaan graag met u in gesprek, we nemen zo snel mogelijk contact met u op!